EXAMEN HAVO 2022 Comentarios

En esta página compartiremos los comentarios sobre las preguntas de los exámenes

HAVO 2022

RESUMEN DE LOS COMENTARIOS

Examenbespreking voor Spaans havo met CvTE vertegenwoordiger.

De foto’s waren goed gekozen. De lay-out was goed. Alinea’s bleven op één pagina en werden niet afgebroken.

Het correctievoorschrift was helder.

De open vragen waren goed. Leerlingen moesten nu echt iets uitleggen en daardoor konden de beteren zich onderscheiden. De open vraag over fotograferen in het Prado is een mooie, omdat leerlingen goed moesten formuleren wat de tekst erover zei.

De diversiteit van teksten is goed en de teksten waren passend voor de doelgroep.

Tekst 10 had moeilijkere taal maar dat is niet erg. Een beetje figuurlijke taal mag ook op havo. Dat de leerlingen moeten interpreteren is goed.

Tekst 6 over tweedehandskleding en de app was een verrassende tekst, omdat het een maatschappelijk onderwerp aansneed (milieubewustzijn) en niet alleen ging over kleding of apps.

Vraag 41. Het idee is dat de leerling aangeeft dat een cadeaubon gebruikt wordt als vergoeding en geen (contant)geld. Het gebruik van “cadeaukaart” is geldig en de specificatie van Amazon of Iberia is een bijzaak. Deze zijn de organisaties die de bonnen uitgeven/regelen. Centraal is het idee van een cadeaubon.


Los profesores pueden escribir sus comentarios al final de esta página y se publicarán por número de pregunta.


Comentarios sobre 3e tijdvak donderdag 7 juli 2022 13:30-16:00

 

 

2 comments

 • Marjan

  Beste allen,

  Is er iemand bij de zoom meeting geweest? Het was voor mij niet mogelijk dit te volgen, maar ik ben wel benieuwd wat er uit is gekomen.

  Ik vond de onderwerpen van de teksten overigens ook aansluiten Blanca. Ik vond echter wel dat het niveau van de teksten soms te moeilijk was. Om achter het antwoord te komen moest de leerling de hele tekst begrijpen, zoals bij de teksten waar ze het moraal eruit moesten halen. Voor een havo leerling, die ook nog eens de twee jaar hiervoor nauwelijks écht in aanraking is gekomen met de Spaanse taal, vond ik dit te lastig. De antwoorden, daarentegen, vond ik wel weer duidelijker, maar mijn vocabulaire is dan ook net iets meer dan die van mijn leerlingen ;-).

 • Blanca

  Het havo examen heeft een goede samenstelling van onderwerpen en is niet te lang of kort geweest. Persoonlijk vind ik fijn dat er open vragen zijn geweest waar de leerlingen hun interpretatie van teksten moeten uitleggen.
  De correctievoorschrift is duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *